Објављено дана

Велико повечерје у манастиру Липар

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован, служио је у четвртак, прве недеље Часног поста, Велико повечерје са Великим каноном Св. Андреја Критског, у манастиру Липар.

Након мирне и лепе заједничке молитве, сестринство манастира и окупљени народ, разговарали су са Владиком о значају и смислу поста у животима хришћана.

Објављено дана

Обавештење о литургијама пређеосвећених дарова

Са благословом Епископа Јована, сваке среде и петка у току Васкршњег поста, у манастиру Липар, протојереј Јадран Димовски служиће литургију пређеосвећених дарова са почетком у 7 часова. О могућим изменама, благовремено ћемо поставити обавештење на нашем сајту.

Објављено дана

Александар Шмеман- о праштању

Оставимо разум његовој надменој пометености, оставимо и морал његовим објашњењима и оправдањима. Послушајмо савест, тамо унутра, дубоко, дубоко у нама, где нам тихи, али и строги и беспоштедни глас говори: крив си! У чему је та моја кривица? Не, она није ни у једној појединачној увреди и свађи коју сам имао са ближњима, јер је то нешто што је у људском животу заиста неизбежно. Та кривица није ни у мојим површним препиркама са другима, нити у мојим безначајним љутњама. Настави са читањем Александар Шмеман- о праштању

Објављено дана

Недеља блудног сина- Света Литургија у Великим Пчелицама

У недељу блуднога сина, Епископ шумадијски  Јован служио је Свету Литургију у Великим Пчелицама поводом храмовне славе, Св. Теодора Тирона. Старешина цркве, протојереј Јадран Димовски служи и у манастиру Липар, тако да се и тамо осећамо као у својој кући. 🙂