Објављено дана

Слава манастира-Ђурђевдан

 

            У навечерје дана када Света Црква слави спомен на Светог Великомученика Георгија, у манастиру Липар, чији је заштитник Свети Георгије, Његово Преосвештенство Епископ Јован   служио је бденије уочи храмовне славе, уз саслужење протојереја-ставрофора др Зорана Крстића, протојереја-ставрофора Саве Арсенијевића, протојереја ставрофора Животе Марковића, јереја Слободана Савковића, протођакона Ивана Гашића и чтечева Марка Нешића и Марка Петровића. Професор појања Немања Старовлах са својим ђацима учинио је уз посебан труд, да празнично бденије буде лепо и динамично. Својим присуством ово манастирско славље улепшали су и монаси манастира Денковац, на челу са игуманом архимандритом Серафимом Божићем, протојереји Живомир и Јадран Димовски , игуманије Никоља, Ралетинца, Дивостина, Вољавче и Бајчетине, монахиња манастира Каленић и драги пријатељи манастира.

 На крају бденија, епископ Јован се обратио верницима беседом о значају догађаја из Светог Јеванђеља, када се Свети апостол Тома уверио у Васкрсење Христово и о страдању за истину Светог Великомученика Георгија.

            Ктитор манастира Липар,  господин Мирослав Брковић је желео да ове године заједно са сестрама манастира буде колачар и да тако помогне да се ово празнично сабрање заврши са лепом трпезом.

            Светом Литургијом, на дан храмовне славе, началствовао је архимандрит Серафим, игуман манастира Суково из Нишке епархије, а саслуживали су му архимандрит Серафим, игуман манастира Денковац, синђел Николај, игуман манастира Саринац, протојереј-ставрофор Живота Марковић, јеромонах Арсеније из манастира Сукова, протојереј Јадран Димовски и архиђакон Јустин.